Combi van natuur- en kunstgras voor voetbalverenigingen Walram en Berg ‘28

Dit item is verlopen op 31-12-2015.

Kwalitatief optimale hybride kunstgrasvariant is uitgangspunt.

Door forse bezuinigingsmaatregelen van het Rijk is de gemeente Valkenburg aan de Geul genoodzaakt pijnlijke bezuinigingen door te voeren. Desondanks heeft de gemeenteraad afgelopen maandag besloten om ruim 800.000 euro te investeren in de aanleg van hybride voetbalvelden bij voetbalverenigingen Walram in Valkenburg en Berg ’28 in Berg en Terblijt. Hybride gras is een vorm van kunstgras dat de speelkwaliteiten van natuurgras combineert met de duurzaamheid van kunstgras. De gemiddelde ‘levensduur’ van een hybride voetbalveld is 10 tot 15 jaar. Hybride voetbalvelden zijn in Nederland nog relatief onbekend,  maar in het buitenland (Groot Brittannië) wordt al jarenlang op grote schaal op dit soort grasmatten gevoetbald.

Uit het collegevoorstel blijkt dat volledig kunstgras binnen de door de raad eerder vastgestelde financiële kaders niet mogelijk is. De gemeenteraad heeft als alternatieve oplossing besloten om hybride kunstgrasvelden te laten aanleggen. Dit is namelijk binnen de vastgestelde financiële kaders wel mogelijk. Het college streeft er naar om op beide locaties een kwalitatief optimale hybride kunstgrasvariant aan te leggen en gaat op korte termijn met beide voetbalverenigingen hierover in gesprek.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.