Cameratoezicht in het centrum van Valkenburg

Dit item is verlopen op 31-12-2017.

Meer veiligheid en toezicht tijdens evenementen en uitgaansavonden.

De gemeente gaat nog voor de start van het kerstseizoen camera’s plaatsen in het winkel- en uitgaansgebied in het centrum van Valkenburg. De belangrijkste doelstelling van het cameratoezicht is het vergroten van de mogelijkheden voor politie en gemeente om de openbare orde en veiligheid te handhaven. Uit onderzoek is gebleken dat de aanwezigheid van camera’s het veiligheidsgevoel positief beïnvloedt.

Cameratoezicht heeft in eerste instantie een preventief karakter. Door tijdens het live uitkijken met de camera’s toezicht te houden, kunnen incidenten worden voorkomen of in de kiem worden gesmoord. Tevens biedt cameratoezicht ondersteuning aan politie en justitie bij het voorkomen, aanpakken en terugdringen van criminaliteit en overlast.

In het voorjaar heeft de gemeente proefgedraaid met cameratoezicht. Gelet op de positieve ervaringen  in deze proefperiode, heeft de Raad besloten om 60.000 euro beschikbaar te stellen voor structureel cameratoezicht. Er worden negen camera’s geplaatst: bij winkelcentrum Aan de Kei, op het Theodoor Dorrenplein en Grendelplein, Grotestraat, Walravenstraat, Muntstraat en Berkelstraat. De camera’s worden live uitgelezen tijdens uitgaansavonden en grotere evenementen.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.