Burgemeester Martin Eurlings stopt (verplicht) per 1 juli 2016

Dit item is verlopen op 31-12-2016.

Waarnemend tot aan benoeming nieuwe burgemeester.

Burgemeester Martin Eurlings krijgt op 1 juli 2016 wettelijk ontslag, omdat hij in juni de leeftijd van 70 jaar bereikt. Zijn burgemeesterschap eindigt dan van rechtswege.

In samenspraak met de raad is aan de gouverneur geadviseerd om burgemeester Eurlings tot aan de benoeming van een nieuwe burgemeester als waarnemend burgemeester van Valkenburg aan de Geul te benoemen.

Door de gemeenteraad wordt een profiel voor de nieuwe burgemeester opgesteld; dit profiel wordt op 30 mei aanstaande in de raadvergadering vastgesteld en aangeboden aan de commissaris van de koning (de gouverneur).

Tijdens deze vergadering wordt een vertrouwenscommissie benoemd die de sollicitatieprocedure gaat begeleiden en uitvoeren. Deze procedure, waaraan volgens de wet vertrouwelijkheid is verbonden, neemt een aantal maanden in beslag.
Bij de formele start van deze procedure zal via deze website en media aan burgers gevraagd worden naar aandachtspunten voor de gesprekken met kandidaten.
_________________________________

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.