Boomsculptuur ‘Bok’ verdwijnt tijdelijk uit Dersaborgpark

Beeld staat niet meer stabiel.

Bij inspectie is gebleken dat de boomsculptuur met de bok in het Dersaborgpark in Valkenburg niet meer stabiel is. Omdat de kans bestaat dat de bewerkte boomstronk kan omvallen, wordt het houten beeld uit veiligheidsoverwegingen uit het park verwijderd. Als blijkt dat het beeld van de bok nog in goede staat is, zal het in het park teruggeplaatst worden, op een nieuwe ondergrond.

In 2011 werden twee dode bomen in het Dersaborgpark van hun kroon ontdaan en omgevormd tot een sculptuur. De bok is het symbool van de Valkenburgers en gesneden uit een dode esdoorn van 60 jaar oud. Een tweede boom- een beuk van ongeveer 100 jaar oud- werd voorzien van een valk. De bewerkte bomen in het centrum van de toeristenstad trekken veel aandacht en waardering.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.