19 t/m 22 april - Amstel Gold Race Weekend

Informatie voor bewoners.

Amstel Gold RaceOp zaterdag 20 april en zondag 21 april is weer het Amstel Gold Race Weekend. Op zaterdag 14 april doen weer 15.000 fietsliefhebbers uit binnen- en buitenland mee aan de Toerversie van de Amstel Gold Race. Er zijn verschillende routes door Zuid-Limburg. Start en finish zijn in Valkenburg aan de Geul. Let daarom goed op. Het is drukker op de weg tijdens dit weekend (in heel Zuid-Limburg). De organisatie vraagt uw begrip hiervoor.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.amstelgoldrace.nl. Voor meldingen of klachten kunt u telefonisch contact opnemen met het callcenter van de gemeente via tel. 14 043.


Op- en afbouwwerkzaamheden

De opbouwwerkzaamheden van de Amstel Gold Race op de finishlocatie tussen Berg en Terblijt en Vilt starten eind maart. Voor deze werkzaamheden worden geen wegen afgesloten. De aanvoer van materialen gebeurt aan de zijde van de Meesweg. Grote voertuigen verlaten (zo veel als mogelijk) via de uitrit aan de Rijksweg het terrein. De Rijksweg/N590 blijft open voor regulier verkeer, met uitzondering van donderdag 18 april 9:00 uur tot dinsdag 23 april 17.00 uur. De afbouw start maandag 22 april, maar zal nauwelijks tot wegafsluitingen leiden. Het fietspad van Valkenburg in de richting van Maastricht wordt afgesloten van maandag 1 april t/m woensdag 24 april in verband met de opbouw van de tenten. Het regulier fietsverkeer wordt omgeleid via de Meesweg.

Afsluiten Rijksweg/N590

Donderdag 18 april start de opbouw van de finishstraat. Vanwege veiligheidsredenen wordt de Rijksweg/N590 tussen de Slakweg en de Meesweg afgesloten* voor al het verkeer vanaf donderdag 9:00 uur tot dinsdag 23 april 17.00 uur. Bewoners binnen het afgesloten gedeelte aan de Rijksweg ontvangen ruim voor de Amstel Gold Race een doorlaatbewijs. Uiteraard kunnen bewoners ten allen tijde hun woning verlaten. Indien u de woning verlaat vragen wij u vanwege veiligheidsredenen dit te doen met de richting van de deelnemers mee, dus in de richting van Maastricht. 

Omleidingsroutes:

  • Donderdag 18 en vrijdag 19 april zal zowel de omleidingsroute vanuit Maastricht richting Valkenburg als Valkenburg richting Maastricht verlopen via de Meesweg. 
  • Zaterdag 20 en zondag 21 april zal de omleidingsroute vanuit Valkenburg naar Maastricht verlopen via de Meesweg. De omleidingsroute vanuit Maastricht naar Valkenburg zal verlopen via de Kleine Heideweg en de Rijnsbergerweg. 

De adviesroute vanuit Maastricht naar Valkenburg centrum is om de borden via Berg en Terblijt – Geulhem – Houthem te volgen of via de snelweg.

Bereikbaarheid Vilt / Berg en Terblijt

Bewoners en bedrijven in Berg en Terblijt blijven gedurende de hele periode bereikbaar. Gedurende de afsluitingen van de Rijksweg/N590 zal Berg en Terblijt bereikbaar zijn via de Meesweg en Langen Akker. Verkeer vanuit Maastricht ondervindt geen hinder met het bereiken van Berg en Terblijt. Zaterdag 20 en zondag 21 april blijft Vilt vanuit Valkenburg  op de reguliere manier (Meesweg) bereikbaar.

Verkeer naar Vilt, komend vanaf Maastricht, wordt ter hoogte van de Slakweg omgeleid via de Meesweg. Let op! Verkeer vanuit Maastricht (zondag 21 april) met bestemming Geulgracht, Sibberweg en Pater Tilliestraat kan de omleidingsroute via de Kleine Heideweg en de Rijnsbergerweg volgen. Zaterdag 20 april zal verkeer met bestemming Geulgracht vanwege eenrichtingsverkeer op de Sibberweg nog worden omgeleid via Daalhemmerweg en Cauberg. Een alternatief is om via Houthem en Broekhem de voet van de Cauberg te bereiken. Bewoners en bedrijven op de Sibberweg en in de Pater Tilliestraat ontvangen tijdig een doorlaatbewijs zodat men na de omleiding via de Kleine Heideweg en de Rijnsbergerweg wel links af mag slaan richting de Sibberweg.

Parkeerverbod(en)

  • Van donderdag 18 t/m maandag 22 april geldt voor de Slakweg, Meesweg en een gedeelte Langen Akker een parkeerverbod;
  • Let op! Op zondag 21 april van 10:00-18:00 uur geldt een parkeerverbod voor de volgende straten; Grote Straat, Oude Kerkstraat, Schone Poel, Schansweg, Kuitenbergweg te Berg en Gasthuisstraat, Lindenstraat en Kleine Heideweg te Terblijt

Bereikbaarheid Cauberg, Daalhemmerweg, Vilterweg, Sibberweg

Zaterdag 20 april 2019
Ook dit jaar wordt, gedurende de Toerversie Amstel Gold Race, éénrichtingsverkeer ingesteld op de Cauberg, Vilterweg, Sibberweg en Daalhemmerweg. Let op de gele omleidingsborden en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

  • Daalhemerweg richting centrum: eenrichtingsverkeer (bergaf).
  • Cauberg richting Vilt: eenrichtingsverkeer (bergop).
  • Sibberweg (vanaf Rijnsbergerweg) en Vilterweg: eenrichtingsverkeer richting Sibbe.

Omdat de fietsers de linker rijbaan gebruiken, wordt de normale inrit richting bedrijven aan de Cauberg afgesloten. De uitrit wordt op zaterdag 20 april dan ook gebruikt als inrit. Dit wordt begeleid door gekwalificeerde verkeersregelaars.

Zondag 21 april 2019

De finaleronde van de Amstel gold Race is gelijk aan 2018. Dat betekent dat het peloton net als vorig jaar niet meer via de Rasberg afdaalt richting Maastricht, maar dat hiervoor de Kuitenbergweg wordt gekozen om in Maastricht op de Molenweg uit te komen, waarna de Rasberg wordt overgestoken via de Peutgensweg richting Bemelen. Daar wordt de Bemelerberg beklommen en rijden de dames hetzelfde parcours als afgelopen jaar met de afdaling van de Daalhemerweg en de beklimming van de Cauberg. De heren rijden echter vanuit Gasthuis naar Berg en Terblijt om via de Rijnsbergerweg op de Sibberweg uit te komen om zo naar de finish te rijden.

De finale van de dameskoers wordt vanaf 13:30uur live uitgezonden door de NOS op NPO1. De finish wordt omstreeks 14:20 uur verwacht.

Er wordt hekwerk geplaatst; vanaf de Fluweelengrot aan de Daalhemmerweg tot aan de finish en vanwege de (nieuwe) finale van de heren op de Sibberweg. Voor de Cauberg geldt eenrichtingsverkeer omhoog vanaf het Grendelplein tot aan Vilt. Zowel de in- als de uitrit van Holland Casino, Thermae2000 en Landal kunnen op zondag normaal gebruikt worden. Net als vorig jaar blijft de Cauberg bergop open voor al het verkeer vanaf de Daalhemmerweg en wordt er beneden niet gevraagd naar doorlaatbewijzen.

Het Grendelplein wordt tussen ca. 11.00 uur (vanaf de 1e passage van het peloton) en 18.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. De Cauberg blijft bereikbaar via omleidingen via Sibbe en de Daalhemmerweg.

Feest voor bewoners en regio

Wij begrijpen dat het houden van een dergelijk groot evenement voor hinder kan zorgen bij bewoners en bedrijven. Daarom wil de organisatie de bewoners graag laten genieten van dit wielerspektakel in Valkenburg. Zij nodigen bewoners daarom van harte uit om op zaterdag en zondag het finishdorp te bezoeken. Onder het genot van een drankje en muziek kunt u de finish van de toerfietsers live meemaken. Op zondag 21 april wordt er een speciale publiekstent met terras ingericht.

Paasmaandag 22 april zijn weer alle bewoners van de regio welkom bij het Après Fiets Feest. Vanaf circa 14.00uur zullen Anderkovver, DJ Wim Frijns en DJ Roooy de tent weer op zijn kop zetten!

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.