Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Zuid-Limburg (1 mei 2020)

Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Zuid-Limburg (1 mei 2020)

Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft op 1 mei 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze nieuwe noodverordening is de verlenging van de maatregelen met betrekking tot de bestrijding van het coronavirus verwerkt die het kabinet op dinsdag 21 april 2020 heeft afgekondigd. De nieuwe noodverordening geldt per direct voor de zestien gemeenten in de regio Zuid-Limburg.

Deze nieuwe noodverordening vervangt de verordening van 1 april 2020.

Maatregelen verlengd

De algemene maatregelen in de noodverordening zijn grotendeels dezelfde als bij de vorige noodverordening. Zo blijven we anderhalve meter afstand houden en gelden er strenge regels voor samenkomsten en groepsvorming. De belangrijkste aanpassing in de nieuwe verordening is de verlenging van de eerder vastgestelde maatregelen in ieder geval tot en met dinsdag 19 mei 2020. Daarnaast is ook de verlenging van het verbod op evenementen tot 1 september aangepast.

Ruimte voor kinderen en jongeren

In navolging op de nieuwe maatregelen van het kabinet, is er meer ruimte voor kinderen en jongeren. Vanaf 11 mei 2020 openen basisscholen, dag- en gastouderopvang , onder strikte voorwaarden, opnieuw hun deuren. Daarnaast is er voor kinderen en jongeren meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spellen.

Handhaving

Politie en gemeentelijke handhavers (BOA’s) werken samen bij het handhaven van de verordening. Zij hebben de mogelijkheid om boetes uit te schrijven op het moment dat mensen zich niet houden aan de maatregelen uit de noodverordening.

Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.