IKL-Praktijkinstructie vormsnoei jonge bomen

Stichting IKL organiseert op zaterdag 26 oktober van 9.30 tot 12.30 uur in Vilt een inloopdag waarbij het snoeien van jonge bomen centraal staat. IKL geeft praktische tips en uitleg en zorgt voor materiaal en gereedschap.

Het snoeien van een fruitboom in de jeugdfase wordt de vormsnoei genoemd. De manier waarop een boom in zijn jeugd wordt gesnoeid bepaalt de uiteindelijke kroonvorm. Het is daarom belangrijk dat de boom in de eerste jaren op de juiste wijze gesnoeid wordt.

De snoeimethode verschilt van boom tot boom. Een appelboom wordt namelijk anders gesnoeid dan een perenboom en dat geldt ook voor de kersen- en pruimenbomen. ‘Wanneer moet ik snoeien?’, ‘hoe moet ik snoeien?’, ‘waar moet ik op letten?’. Al deze vragen worden tijdens deze praktijkinstructie behandeld.

Aanmelden kan via www.buitenkrachtlimburg.nl. 

Locatie: Vilt (exacte locatie volgt na aanmelding)
Startdatum van het evenement 26-10-2019
Starttijd: 09:30
Eindtijd: 12:30

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.