Bloesem2daagse Vilt, Wandelvereniging Vilt

Dit item is verlopen op 25-04-2016.

Een uniek wandelevenement in Limburg.

Op zaterdag 23 en zondag 24 april 2016 organiseert Wandelvereniging Vilt vanuit de veiling  in Margraten alweer de 5e editie van de voormalige BloesemParade. Vanaf 2016 wordt dit een heuse 2-daagse met elke dag 5 afstanden. Met ook deze keer weer op zondag diverse traditionele elementen rondom het Limburgse fruit langs de 8 km-route.

De routes op zaterdag en zondag zijn verschillend, zodat men beide dagen kan wandelen op verschillende wandelroutes. De afstanden van de 2-daagse zijn 8, 14, 21, 28 en 42 km. Op beide dagen is de 8 km ingericht als gezinswandeling.

De starttijden voor de diverse afstanden zijn:

42 km van 07.00 tot 09.00 uur

28 km van 07.00 tot 10.00 uur

21 en 14 km van 07.00 tot 12.00 uur

8 km van 09.00 tot 13.00 uur.

De start vindt deze keer plaats vanaf de Coöperatieve Fruitveiling te Margraten, Aan de Fremme 33 in Margraten. Daar is voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving. Er zijn fietsparkeerplaatsen ingericht en elk kwartier (zaterdag) of elk halfuur (op zondag) stopt de busverbinding lijn 50 Maastricht-Aken dicht bij het startlokaal.

Het inschrijfgeld voor de 2-daagse bedraagt bij voorinschrijving € 7,50 (€ 8,00 bij de start) exclusief sticker, of € 4,00 per dag (geen voorinschrijving). Leden van een wandelvereniging of wandelbond ontvangen zoals gewoonlijk € 1,00 korting per dag. Stickers kosten € 0,25.

Alle routes bieden mooie doorkijkjes in het heuvellandschap en prachtige vergezichten, langs fraaie hoog- en laagstamboomgaarden. Als deze in bloei staan is het hier een waar genot om te wandelen. De 2-daagse, waarin je de lente voelt, ruikt en proeft, is een aanrader voor iedere wandelaar, sportief of recreatief, alleen of in gezinsverband of met vrienden. Onderweg kunnen de wandelaars zoals altijd gebruik maken van allerlei ondersteunende faciliteiten zoals EHBO-verzorging, koude en warme dranken, soep, belegde broodjes en Limburgse vlaai. Dit alles tegen redelijke prijzen.

De 8 kilometer routes zijn speciaal geschikt voor gezinnen met kinderen. Op zondag is dit een speciale familietocht in de omgeving van Margraten en zijn op diverse punten educatieve evenementen ingericht, zoals oude ambachten, demonstraties en een imker, die gericht zijn op fruit en de omgeving. Uiteraard ontbreken de typische Limburgse streekprodukten niet. Tijdens de wandeling biedt de Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg de wandelaars een stuk fruit aan.

Op zaterdag lopen de wandelaars naar Reijmerstok (14 km),  Beutenaken (21 km) en Slenaken (28 km). De 42 km wandelaars lopen verder door via België naar Eperheide. Op zondag gaat het naar Bemelen (14 km), Berg (21 km) en Meerssen (28 km), terwijl de 42 km lopers verder gaan naar Ulestraten. 

Bij de finish aan de veiling kunnen aan het einde van de wandeling o.a. rieten manden, fruitsap, bijenhoning en brood van de ambachtelijke bakker gekocht worden.

Door deelname aan de Bloesem2daagse ervaart men op een aangename en leerzame wijze het Zuid-Limburgse landschap. De 2daagse vindt plaats onder auspiciën van de kWbn en gaat onder alle weersomstandigheden door.

Voor meer informatie:

www.wandelverenigingvilt.nl of 06 54626946

Startdatum van het evenement 23-04-2016
Einddatum van het evenement 24-04-2016

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.